Απολυμάνσεις στο Ηράκλειο Κρήτης

απολυμανσεις ηρακλειο κρητης

Απολύμανση στο Ηράκλειο

Απολύμανση

  • Απολύμανση είναι η διαδικασία, κατά την οποία εφαρμόζονται μέθοδοι για την καταπολέμηση μικροβίων, όπως είναι τα βακτήρια, οι μύκητες, οι ιοί και τα πρωτόζωα.
  • Απεντόμωση είναι η εφαρμογή κατά την οποία γίνεται καταπολέμηση κατσαρίδων, κουνουπιών, ψύλλων, ακάρεων και άλλων εντόμων, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις . Στην καθομιλουμένη η απολύμανση σαν ένοια συγχέεται με την απεντόμωση.

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις  μεθόδους απεντόμωσης.

Χώροι στους οποίους υπάρχουν συνθήκες ανάπτυξης μικροβίων ειναι αυτοί που υπάρχει κακή υγιεινή και συγχρωτισμός ανθρώπων .

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

Η απολύμανση ενός χώρου αφορά σε δυο βασικές διαδικασίες: στον καθαρισμό και στην εξυγίανση του χώρου.

Καθαρισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται οι βρωμιές από τις επιφάνειες και η αφαίρεση αυτή μπορέι να γίνει μηχανικά, είτε χημικά, με τη χρήση σαπουνιών, απορρυπαντικών και νερού.
Διαβάστε περισσότερα για τους τρόπους και εταιρείες απολύμανσης – απεντόμωσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΔΟΔΟΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ

Οι τρεις βασικές κατηγορίες – μέθοδοι απολύμανσης είναι: οι χημικές, οι φυσικές, και οι φυσικοχημικές.

Αναλυτικά:

1. Φυσικές Μέθοδοι

Στις φυσικές μεθόδους απολύμανσηςη χρήση της ηλιακής ακτινοβολίας, η θερμότητα είναι οι βασικές. Το φώς του ηλίου μέσω της υπεριώδους ακτινοβολίας ασκούν μικροβιοκτόνο δράση, όπως και η θερμότητα. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν, οι ήχοι, οι υπέρηχοι και οι ιονίζουσες και μη ακτινοβολίες

2. Χημικές Μέθοδοι

Για την απολύμανση χρησιμοποιούνται κυρίωςχημικά σκευάσματα. Αυτά συνδυάζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να καταπολεμούν ένα ευρύ φάσμα δράσηςκατά των μικροβίων. Τα προϊόντα που περιέχουν χημικές ενώσεις, όπως είναι οι αλκοόλες, οι αλδεΰδες, οι φαινόλες, τα βαρέα μέταλλα, τα αλογόνα (χλώριο), οι επιφανειοδραστικές ενώσεις, το υπεροξείδιο του υδρογόνου κ.ά. είναι ιδανικά γιαυτη την εφαρμογή.

3. Φυσικοχημικές Μέθοδοι

Οι μέθοδοι αυτές απολύμασης συνδυάζουν τη χρήση των δύο παραπάνω μεθόδων και συχνά αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Ενα παράδειγμα τέτοιας φυσικοχημικής μεθόδου είναι η εφαρμογή θερμού ατμού φορμαλεΰδης σε μολυσμένες επιφάνειες.

Χώροι και Μέθοδοι Απολύμανσης

Οι χώροι Απολύμανσης μπορεί να περιλαμβάνουν αποθηκευτικούς χώρους ,επιφάνειες εργασίας, εργαλεία, σκεύη, ψυκτικές μονάδες, συστήματα εξαερισμού κ.ά. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και για την εφαρμογή τους ακολουθείται η Κοινοτική Νομοθεσία (Οδηγία 98/8 ΕΚ) και η Εθνική Νομοθεσία (Π.Δ. 205/2001). Η επιλογή της μεθόδου απολύμανσης είναι κρίσιμη και χρειάζεται να γίνεται με προσοχή. Η εφαρμογή των απολυμαντικών πραγματοποιείται με διάφορες μεθόδους, όπως υπολειμματικούς ψεκασμούς και εκνεφώσεις, ψυχρές (παραφωγή νεφελώματος) και θερμές (παραγωγή καπνού) για τις οποίες χρησιμοποιούνται αντίστοιχα ειδικές συσκευές.

Σχόλια