ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ  ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ




Οι κατσαρίδες αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς εχθρούς της υγείας των ανθρώπων, καθώς μεταφέρουν εκατοντάδες παθογόνους οργανισμούς όπως επίσης μπορούν να προκαλέσουν και αλλεργίες.

Κατσαρίδες Πως Ξεχωρίζω Τα Είδη

Είναι  έντομα που τα βρίσκονται  παντού, σε σπίτια, εστιατόρια, ξενοδοχεία, γραφεία, εργοστάσια, επιχειρήσεις τροφίμων. Η παρουσία τους όσο και η πιθανότητα να μεταδώσουν ορισμένες ασθένειες κάνουν επιτακτική την ανάγκη για καταπολέμηση.

ΠΟΙΑ ΜΕΡΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ;  

    Τα έντομα αυτά προτιμούν  υγρά μέρη , σκοτεινά και προφυλαγμένα και σίγουρα να υπάρχει διαθέσιμο νερό υπάρχει νερό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι δεν μπορούν να αναπτυχθούν και σε ξηρά μέρη και να εκμεταλλευτούν την υγρασία της ατμοσφαιρας . 
Κυκοφορούν σε μεγάλο βαθμό κυρίως τη νύχτα. 
Οι κατσαρίδες τρώνε τα πάντα και όλα τα τρόφιμα είναι δυνατόν να μολυνθουν από την δραστηριότητα τους.

Εχουν  εξαιρετική ικανότητα ώστε να περνούν από σχισμές κατά πολύ λεπτότερες του 1mm. Τις συναντούμε σε σημεία όπως συρτάρια ή ντουλάπια τα οποία εκ πρώτης όψεως κλείνουν πολύ καλά.

Γιατί έχω κατσαρίδες στον χώρο μου;


Οι μεγάλες κατσαρίδες (αμερικάνικες) εμφανίζονται κυρίως από τις σωληνώσεις της αποχέτευσης η οποία επικοινωνεί με το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής ή αν υπάρχει βόθρος μετακινούνται και από εκεί . Η άνοδος του αριθμού τους παρουσιάζεται τους ζεστούς μήνες, δηλαδή την  άνοιξη και το καλοκαιρι όπου οι πληθυσμοί τους παρουσιάζουν αύξηση.
Μπορείτε να τις δείτε να πετούν, να βρίσκονται στον χώρο σας, ή στην εξωτερική περιοχή του σπιτιού σας.
Η επόμενη πιο συχνή σε εμφάνιση είναι η  μικρή κατσαρίδα (γερμανική) όπου θα θα την δείτε να παρουσιάζεται κυρίως σε σπίτια παλαιάς κατασκευής . Εμφανίζονται από τους διαδρόμους που υπάρχουν ανάμεσα στους τοίχους και βέβαια στο περιβάλλον της κουζίνας όπου βρίσκουν τροφή.
  

Σχόλια